ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΣΙΡΩΜΑ
Το ενσίρωμα ειναι η μέθοδος που συντηρούμε ολες τις ζωοτροφές που θέλουμε να κρατήσουμε σε χλωρή μορφή. Αυτή η μέθοδος γίνεται σε όλα τα προϊόντα στις εγκαταστάσεις μας. Για να πετύχουμε την πρώτη ποιότητα ενσίρωματων πρέπει να γίνουν με την σωστή σειρά. Τα προϊόντα συλλέγονται απο τα χωράφια σε χλωρή μορφή με τα μηχανήματα ενσίρωσης οπου τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρονται στις δεξαμενές οπου συμπιέζεται όλο το προϊόν ώστε να φύγει ο αέρας απο μέσα και κλείνετε με ειδικά νάιλον ενσίρωσης αεροστεγώς. Το ενσίρωμα ζυμώνεται εκει για 21 μέρες μετα ξεκινάει η ψύξη του που διαρκεί περίπου 20 μέρες ανάλογα την ποσότητα. Απο εκεί και πέρα ξεκινάει η συσκευασία του. Οταν τελικά περάσει η ζύμωση παίρνουμε δείγματα απο διάφορα σημεία της δεξαμενής κ στέλνεται για ανάλυση. |
ΔΕΞΑΜΕΝEΣ Προετοιμασία δεξαμενών |
Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Όταν το ενσίρωμα είναι έτοιμο για συσκευασία, ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς από τη δεξαμενή στον κάδο. Στον κάδο το ενσίρωμα ζυγίζεται και τοποθετείται σε ειδικούς σάκους που είναι φτιαγμένοι από ασπρόμαυρο film πολυαιθυλενίου. Το ασπρόμαυρο film πολυαιθυλενίου είναι ένα υλικό που προσφέρει αεροστεγή σφράγιση, δηλαδή εμποδίζει την είσοδο του αέρα στο ενσύρωμα και τη διαρροή από το εσωτερικό του. |
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΝΣΙΡΩΜΑ
Τα ενσιρώματα χρησιμοποιούνται για την διατροφή των ζώων π.χ. (Αιγοπροβάτα Βοοειδών Χοίρους & Άλογα) και συμβάλλουν στην αύξηση της γαλακτοπαραγωγής. Τα Αιγοπρόβατα που τρώνε εως 1kg ειναι για γαλακτοπαραγωγή πάνω απο 1kg φέρνει κ την αύξηση βάρους έως 2kg Στα Βοοειδή ταΐζουμε απο 4kg εως 7kg πλήρης τροφή. |